• Денес е: сабота, август 13, 2022

Од 15-19 септември 2014 година Премиерот на Р.Македонија г-дин Никола Груевски заедно со делегацијата на Управниот Одбор беа на работна посета во Турција која траеше една недела.

Matto
септември22/ 2014

Од  15-19 септември 2014 година Премиерот на Р.Македонија г-дин Никола Груевски, Државните министри Фуркан Чако и Бил Павлески заедно со делегацијата на Управниот Одбор беа на работна посета во Турција која траеше една недела.

Премиерот Груевски пред Индустриските комори Коџаели и Измит  ги презентираше можностите за инвестирање во Р.Македонија.  Исто така даде информации и за турските фирми и ги презентираше можностите на странските инвеститори во Р.Македонија.

Премиерот Груевски и делегацијата на Управниот одбор присуствуваа на организираните бизнис форуми во Ескишехир и Анкара.
Премиерот Груевски и делегацијата на Управниот Одбор имаа средба со Претседателот на Р.Турција г-дин Реџеп Тајјип Ердоган и Премиерот на Р.Турција г-дин Ахмет Давутоглу.

Премиерот Груевски и делегацијата на Управниот Одбор на средбата со бизнисмените од Мерсин и Адана ја комплетираа посетата во Турција.

tayyipmatto.jpg
 
davutmatto.jpg
 
ankara.jpg
 
adana.jpg
 
eskisehir.jpg
 
kocaeli.jpg
 
mersin.jpg
Share