Претседателот на МАТТО, г-дин Ајдован Адемоски, во посета на новиот претседател на Уставен суд, Др.Дарко Костадиновски

Претседателот на Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО),г-дин Ајдован Адемоски, го посети новиот претседател на Уставниот суд на Република Северна Македонија,...

Делегација на Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО), денес, во Истанбул, оствари средба со министерот за трговија на Република Турција, проф. Др. Омер Болат.

Министерот за трговија на Р.Турција, г-дин Болат: „Се надеваме дека турските инвестиции ќе продолжат да овозможуваат голем придонес за економиите...

Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО), ја продолжува традицијата за Ифтарска вечера

. Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО), вечерва во Скопје ја одржа традиционалната Ифтарска вечера. На традиционалната Ифтарска вечера која се одржа во...

Претседателот и членовите на УО на МАТТО го посетија новоименуваниот амбасадор на Р.Туркије во Скопје, г-дин Фатих Улусој

Претседателот на УО на Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО), г-дин Ајдован Адемоски и членовите на Управниот Одбор, го посетија новоименуваниот...