• Денес е: четврток, декември 2, 2021

На 28.09.2015 година. г-дин. Туна Ејуп Кахвеџи, претседател на МАТТО, ја прими во посетата г-ѓа. Олга Мезеридоу Фауова, советник за економски и трговски односи во Амбасадата на Република Грција во Република Македонија, заедно со г-дин. Асмир Јахоски, член на Управен Оодбор на МАТТО. Во разговорите се размотрија можности за соработка и заеднички инвестиции помеѓу Република Македонија, Република Турција и Република Грција. Освен економските ефекти, трилатералната соработка може да допринесе и кон стабилноста на Регионт. Договорено е да се анимира и испита интерес на грчката деловна заедница и соодветно на интересот да се иницираат заеднички вложувања.

Matto
септември22/ 2015

Денес сопственикот на Џевахир Холдинг  г-дин Ибрахим Џевахир го испративме на вечно почивалиште. МАТТО како едно семејство му укажува длабоко сочуство до семејството на починатиот  и милост од бога.  Последователно ќе Ви бидат споделени информациите околу погребот. 

i.cevahir.JPG 

Share