• Денес е: четврток, декември 2, 2021

МАТТО и Истанбулската Трговска комора (ИТО), потпишаа договор за соработка

Matto
февруари14/ 2020

Здружение на осигурителните компании во рамките на Истанбулската Трговска комора (ИТО), во посета на МАТТО Можна е соработка во областа на здравствено осигурување и во областа на штети од земјотреси

Делегација на седум осигурителни компании, членки на ИТО, со претседателот на здружението г. Хусејин Дуру,  беа пречекани од г. Ајдован Адемоски, претседател на МАТТО и г-ѓа Марија Томеска, потпретседател на МАТТО  и претседател на УО  на Еуролинк. Ова е прва посета на претставници на осигирителна индустрија на Република Турција. Посетата е истражувачка за проценка на можност за соработка  и инвестиции и проектно партнерство. 

Здружение на осигурителните компании во рамките на Истанбулската Трговска комора (ИТО), во посета на МАТТО Можна е соработка во областа на здравствено осигурување и во областа на штети од земјотреси

Делегација на седум осигурителни компании, членки на ИТО, со претседателот на здружението г. Хусејин Дуру,  беа пречекани од г. Ајдован Адемоски, претседател на МАТТО и г-ѓа Марија Томеска, потпретседател на МАТТО  и претседател на УО  на Еуролинк. Ова е прва посета на претставници на осигирителна индустрија на Република Турција. Посетата е истражувачка за проценка на можност за соработка  и инвестиции и проектно партнерство. 

Share