• Денес е: понеделник, август 2, 2021

Средба помеѓу преставници на ДЕИК и МАТТО

Matto
февруари14/ 2019

Претседателот на Македонско – турскиот деловен совет во рамките на ДЕИК, г-дин Билал Кара, заедно со делегација составена од членови на извршен одбор на Советот , се сретнаа (13.02.2019) со членови на Стопанска комора на Македонија-Турција,МАТТО.
Копретседавачот на МАТТО, г-динот Алпер Тунга Ерсој во своето обраќање нагласи дека влезот во НАТО и интегрирање во ЕУ претставуваше важен процес за Македонија и дека дојде правото време за неа. Во продолжение на своето обраќање даде информации за поддршката од страна на Владата за странски инвестиции и за условите за инвестирање.
Делегацијата на ДЕИК поставуваа прашања од интерес за инвестирање во Македонија.
На средбата, учествува членки на Управниот Одбор на МАТТО, Слободан Трајков, Елмонд електро, Мустафа Дилиоглу, МААРИФ , Ејуп Учак, како и г-динот Буњамин Кутлу, главен советник во трговското советништво при Амбасада на Р.Турција во Скопје, и г-динот Ѓуркан Гезер, економски советник при Амбасада на Р.Турција во Скопје.

 

Share